Prvi postić: Catrice i Essence lakovi [RECENZIJA]

Svaki početak je težak, pa sam stoga za prvi post na blogu odabrala jako mi znanu i dragu temu, lakovi. Danas vam donosim recenzije tri Catrice i jednog Essence laka za nokte. Počela bih od onih koji su me potpuno očarali, što bojom, što teksturom i dugotrajnošću.

Pa krenimo.

Zaljubljenica sam u Catrice lakove za nokte, jer me nikad nisu razočarali, dok kod Essence-ovih ima onih koji su pun pogodak, a i onih koji su potpuni promašaj. Tako da vam je to kod njih igra na sreću.

92 Snow White`s Apple Bite je ljetna, a 17 Caught On The Red Carpet jesenska verzija crvenkasto-roze boje.
1472906821818
1473170377824
Dolaze u pakiranju od 10ml i rok trajanja im je 36 mjeseci od otvaranja, što uistinu kod Catrice-ovih lakova i vrijedi. Ne dolazi do zgrušavanja, isušivanja, četkice su vrlo kvalitetne, u dva-tri poteza se može nalakirati cijeli nokat i nije potreban drugi premaz, jer se i s jednim postiže željena boja. Također, kao jednu od glavnih prednosti ovih lakova bih navela dugotrajnost. Stoga vam i donosim fotografije prvog dana (fotografirano odmah nakon nanošenja) i četvrtog dana od nanošenja laka 92 Snow White`s Apple Bite. Četvrti dan je vidljivo guljenje laka samo na kažiprstu i srednjem prstu, dok su ostali nokti kao prvog dana.
1473163158225.jpgNanesite lak samo na oštećeni dio i produlji ste mu vijek za još pokoji dan. Kod laka 17 Caught On The Red Carpet je ipak potreban nešto deblji sloj kako bi trajao duže. Dugotrajnost ovih lakova (uz pokoju prepravku) može dostići i 5-6 dana, stoga ih toplo preporučam svima onima koji žele lijepe noktiće, a nemaju vremena ih svako malo ponovno lakirati.

Među ove „ženskaste“ boje ušetala se i jedna netipična i nesvakidašnja zelena, 250 Sea You!.
1472986928019.jpgZnam da je teško iskombinirati zelenu boju bilo s odjećom, bilo si modnim dodacima. Odudaraju od nečeg konvencionalog, standardnog i stoga rijeđe posežemo za njima. Ali kako ova prekrasna boja, i boje poput nje, ne bi ostale postrani, kao dobar savjet uzmite ukrašavanje lakova nesvakidašnjih boja s lakovima koji služe za ukrašavanje (prikazano na slici). Osim što vrlo jednostvano dobijete prekrasno uređene nokte, povećavate si odjevne kombinacije bez da odudaraju od boje noktića. Znam da puno žena i djevojaka ne paze na takve detalje, da usklade boju noktića s nečime na sebi, ali ja ipak volim sklad i ujednačenost boja, jer tako u potpunosti  postižem željeni „wow“ efekt.
Možda nerealno zvuči, ali ne pronalazim im niti jednu zamjerku te im stoga dajem čistu peticu.
Ocjena: 5
Cijena: 19.90 kn

Essenceov lak, Love is in the air, me ostavio podijeljenog mišljenja. Boja je žuta, ljetna, prozračna, nije kričava, a i dalje daje osvježenje. No osim boje i dobre četke (tipične kao i kod ostalih Essence-ovih lakova), nažalost, ne mogu pronaći još neke pozitivne strane. Dugotrajnost mu je znantno kraće nego kod Catrice-ovih tj. 2-3 dana i potrebna su dva premaza da se dobije bolji učinak.
1472907289986.jpgImala sam veća očekivanja, jer je boja savršena pa sam mislila da će i cijela njegova izvedba takva. Dolazi u pakiranju od 8ml i rok trajanja je 36 mjeseci. Dajem mu osrednju ocjenu, jer daje živost i dječačku razigranost.
Ocjena: 3
Cijena: 12.90 kn

SAVJETI PLUS:
– tamnije boje, ne nužno crna, daju dašak glamura (primjerice 17 Caught On The Red
Carpet)
– vesele boje razbijaju monotone odjevne kombinacije
– uskladite boju noktića s odjevnom kombinacijom ili modnim dodacima

Imate li neki od ovih lakova? Koja su vaša iskustva s Catrice i Essence lakovima? 🙂
Slobodno ostaviti komentar 😀

Advertisements

6 thoughts on “Prvi postić: Catrice i Essence lakovi [RECENZIJA]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s