Spas za slamnatu kosu – Olival šampon i ulje za kosu od avokada [RECENZIJA]

U ovom postu nastavljam s rješavanjem drugog problema s kosom u kojem će se pronaći većina vas, slamnatost. Stoga smo i stigli do recenzije OLIVAL-ovog avokadovog šampona i ulja za kosu od avokada, jer upravo je to ono što vam treba.

OLIVAL je unazad nekoliko godina izborio svoje mjesto na tržištu „ljepote“. Danas stoji rame uz rame s najvećim brendovima i jako im dobro konkurira. Spas za svoju slamnatu kosu sam upravo pronašla u njihovom šamponu i ulju za kosu od avokada. Namijenjeni su za suhu, oštećenu i izbijeljenu kosu, a budući da sam se pronašla u svemu navedenom bio je i red da ih probam. Preporuča se korištenje oba proizvoda zajedno, stoga ću vam ih oba predstaviti.

Počnimo sa šamponom.
Proizvođač tvrdi da regenerira oštećenu kosu, obnavlja boju, hrani suhu kosu, vraća joj sjaj i elastičnost. Glavni sastojci su avokadovo ulje i pantenol.
Dolazi u pakiranju od 300ml.

1473432037052
Šampon je bijele boje, karakterističnog mirisa avokada (koji se meni osobno jako sviđa), tekstura nije kao kod ostalih šampona, znantno je rjeđi, kao neka tekućina nešto gušća od vode. Nakon uporabe kosa postaje svilenkasta, nahranjena, lako se raščešljava i predivnog je mirisa.

1473955481226
Postupak uporabe je vrlo jednostavan. Šampon se nanosi na mokru kosu, lagano umasira i nekoliko minuta ostavi na kosi da djeluje. Nakon toga se kosa ispere i ponovi se opet cijeli postupak, ali i nakon jednog puta će vam kosa biti svilenkasta pa je na vama da odlučite hoćete li ponoviti postupak ili ne.

1473432165943
Malo je nezgodno nanošenje samoga šampona, jer kao da pokušavate vodu rasporediti po kosi pa je stoga potrebna nešto veća količina pri pranju. No bez obzira na to, avokado šampon dobiva sve moje pohvale.
Ocjena: 4.5
Cijena: 27.90 kn

Avokadovo ulje za kosu je prvo ulje za kosu koje koristim. Dolazi u preslatkom pakiranju od 60ml i rok trajanje mu je 12 mjeseci.

1473432816713
Finog je mirisa koji nakon nanošenja ostaje na kosi cijeli dan, stoga to stavljam kao veliki plus. Pumpica za istiskivanje je dobra, kao i sam čep, tako da se ne morate brinuti da će vam ulje iscuriti. Jedna istisnuta doza ulja je vrlo mala, ali je dovoljna, uz svakodnevnu uporabu, da rezultati budu vidljivi.

1473432860862
1473955308691
Kao uputa za korištenje stoji da se ulje treba rasporediti po tjemenu, ali za mene, kojoj je tjeme masno samo po sebi, to ne dolazi u obzir. Ulje koristim od sredine kose naniže, a osobito obraćam pažnju na ispucale vrhove. Time im produljujem životni vijek i sebi dajem nadu da će se obnoviti (koliko je moguće) i da ih neću uskoro morati posjetiti frizera. Nakon nanošenja male (preporučene) količine ulja kosa nije masna, dapače, svilenkasta je i više ne izgleda slamnato, nego njegovano i lepršavo.

Ocjena: 5
Cijena: 28.90 kn

Kakvo vi rješavate slamnatost? Koristite li posebne šampone i ulja?

Slobodno ostavite komentar 🙂

Advertisements

9 thoughts on “Spas za slamnatu kosu – Olival šampon i ulje za kosu od avokada [RECENZIJA]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s