Skidalica šminke – Garnier Essentials mlijeko za čišćenje lica [RECENZIJA]

Zadnjih godina su micelane otopine no. 1 u skidanju šminke. Prije no što sam se i ja susrela s micelarnim otopinama i zaljubila se u njim, koristila sam Garnier blago mlijeko za čišćenje kože lica i očiju.

Ponekad je lijepo vratiti se starim navikama, upotrebljavati pomalo zaboravljene preparate, koji me vraćaju u neka prijašnja vremena kada sam te krenila sa šminkanjem, kada su mi maskara i olovka bile vrh make up-a, a tuš ni pod razno. Zadnjih tjedana se prisjećam dobrih starih vremena ovim divnim, nježnim mlijekom namijenjenim suhoj i osjetljivoj koži.
1486481648548Mlijeko dolazi u plastičnoj, spljoštenoj boci od 200 ml. Rok trajanje je 6 mjeseci od otvaranja.  Na plastičnom čepu nalazi se mala rupa kroz koju je moguće dozirati određenu količinu mlijeka, bez nepotrebnog curenja viška.
Proizvođač navodi da je mlijeko obogaćeno ekstraktom ruže, savršeno uklanja šminku i ostavlja kožu čistom i nježnom. Uklanja i vodootpornu šminku.  Nakon korištenja mlijeka preporuča se upotreba tonika i hidratantne kreme.
1486481891906Mlijeko je nježnog, cvjetnog, ružinog mirisa. Tekstura je kremasto-vodenasta. Mlijeko se lako nanosi na blazinicu i laganim pokretima skida šmiku s lica. Nije potreban veliki pritisak niti trljanje, osim prilikom skidanja maskara. Tada se treba uložiti veći napor kako bih se sva maskara sknila.Mlijeko je izrazito nježno prema koži, osobito prema osjetljivoj, ne iritira je, ne izaziva crvenilo niti druge nuspojave, blago je, njegujuće i vraća vlažnost koži.
1486481944934Mlijeko mi je prije bilo idealno, no s godinama sam stvorila neka vrstu „nepodnošljivosti“ prema proizvodima za njegu lica s bilo kakvim udjelom ruža. Ruže su valjda najgori sastojak za moje lice. Nisu za mene, barem ne u velikoj mjeri tj. za svakodnevno korištenje.

Mlijeko iza sebe ostavlja nježno, glatko, mirišljavo lice. Kao i nakon svakog skidanja šminke, bilo da ga skidam micelarnom, kremom ili mlijekom, umijem lice tj. dobro ga operem običnom vodom te slijedi nanošenje hidratantne kreme kako bi bih koži vratila vlažnost, što je osobama sa suhom kožom lica od iznimne važnosti.

Bilo mi je iznimno drago opet se susresti s ovom skidalicom šminke. Voljela sam je upotrebljavati, a volim i danas, no ipak će se to u budućnosti događati rjeđe, jer je ipak najvažniji ono što mojoj koži odgovara u potpunosti, a ne ono što bih ja voljela koristiti zbog neke vrste sentimanalne vrijednosti, koju ze mene ima.

Ocjena: 3.5
Cijena: 32 kn

Jeste li i vi probali neko mlijeko za skidanje šminke ili ste vjerni micelarnim otopinama?

Slobodno ostavite komentar 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s