Prvi dojmovi – ožujak

#1 Dove Pure Pflege
#2 Aveo odstranjivač laka za nokte – hibiskus
#3 Head & Shoulders šampon protiv ispadanja kose


#3 Head & Shoulders šampon protiv ispadanja kose

Head & Shoulders  šamponi su nam svima znani, jer kad je riječ o peruti oni su no. 1 u rješavanju tog problema. Unazad nekoliko godina, vrlo sam ih rijetko koristila, no kako u zadnje vrijeme imam problema s peruti, odlučila sam se vratiti starom, isprobanom receptu. Ovaj šampon, ne samo da spriječava nastanak peruti nego i smanjuje ispadanje kose uzrokovano lomljenjem vlasi. Što se peruti tiče, uvelike mi pomaže, kao i svi ostali Head & Shoulders šamponi. Jako je lijepog, nježnog, opuštajućeg mirisa i narančaste boje. Lako se nanosi na kosu te se obilno pjeni pa nije ni potrebna velika količina. Miris ne ostaje na kosi nakon ispiranja, ali je njeguje i daje joj mekoću. Budući da nisam imala problema s ispadanjem kose niti lomljenjem vlasi, ne znam djeluje li i po tom pitanju. Ono što ja očekujem od njega ispunjava, stoga ću ga koristiti još neko vrijeme, dok svoj problem ne svedem na minimum.
1490114465168

#2 Aveo odstranjivač laka za nokte – hibiskus
Ovo nije prvi put da korisim ovaj odstanjivač laka za nokte i o njemu sam već pisala na facebook stranici tj. ne izričito o njemu, nego o svim odstanjivačima bez acetona. Nije na odmet ponoviti da aceton i odstranjivač laka za nokte nisu isto. Aceton (u žargonu) je odstranjivač laka, ali ne sadrže svi odstanjivači aceton. Već godinama kupujem odstranjivače na kojima izričito piše da su bez acetona i da su na bazi ulja, jer sam prije nekoliko godina pročitala da aceton isušuje nokte i čini ih lomljivima. Budući da i ovako imam lomljive nokte, ne treba mi dodatna “pomoć” za to, a i kako ih često lakiram, nikako ne želim da ih odstranjivač isuši. Jedan od boljih primjera odstranjivača bez zloglasnog acetona je upravo ovaj s hibiskusom. Sadržava visokovrijedna ulja te samim tim dodatno pomaže njezi noktiju. Nema tipičan, “acetonovski”, jako intenzivan miris, nego je nešto blaži s primjesom mirisa hibiskusa. I iako se i dalje se osjeti da je to odstranjivač laka, ipak ima nešto ugodniji miris. Odlično obavlja svoju funkciju, bez problema skida i više slojeva laka te šljokice. Cijena mu je oko 5 kn, što je za kunu skuplje od onog odstranjivača s acetonom, ali ima višestruke prednosti.
aveo.jpg

#1 Dove Pure Pflege
Šampon za kosu dolazi u slatkoj maloj plastičnoj tubi, veličine 50 ml i roka trajanja je 12 mjeseci. Namijenjen je suhoj kosi bez sjaja. Lijepog je, nježnog mirisa, koji ne ostaje na kosi na ispiranja, svijetlo žute boje i uljaste teksture. Vrlo lako se nanosi na kosu i bez obzira na uljastu teksturu, ne masti je, nego je čini mekanom i olakšava raščešljavanje. Nakon šampona, slijedi minimalno nanošenje regeneratora, a po mogućnosti i kure kako bi njega kose bila potpuna. Ne preporučujem dodatno korištenja ulja za kosu, zbog same uljaste teksture šampona, jer bi time kosa postala samo masna i dobio bi se kontra efekt, od suhe kose bi dobili masnu. Zbog male veličine, odličan je za i nošenje na kraća putovanja.
1489516220140

Advertisements

2 thoughts on “Prvi dojmovi – ožujak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s