Olovka za usne – Malo platiš, puno dobiješ [RECENZIJA]

Pri svakom posjetu drogerijama, obavezno zastanem pred Essence stalkom. Ne zato što imaju super proizvode, jer istini za volju imaju ih svakakvih, nego zbog šarolike ponude, noviteta i limitiranih kolekcija. Uvijek se nečeg zanimljivog nađe.

I valjda svaki dio njihove stalne postave znam napamet, osim nečega što mi je zapalo za oko tek pri prošlom posjetu jednoj od drogerija, olovke za usne. Vjerujete da ih moj mozak u bezbroj prijašnjih zadržavanja pred Essence stalkom nije uopće registrirao. Začudila sam samu sebe. Znala sam da postoje, jer su već nekoliko godina aktualne i dobro znane svima, naročito blogericama, ali sam ih uvijek previdjela. I sad kad sam ih napokon zamijetila, odlučila sam se i isprobati jednu, za početak. Budući da sam u jesen/zima razdoblju najčešće posezala za ruževima taminijih nijansi, ovoga puta je odluka pala na neku nude verziju, jer mi se to čini kao idealnim rješenjem za ovo prijelazno razdoblje prije roskastih, proljetnih nijansi.

Nijansu 11 In the nude sam djelomično odabrala jer je svakodnevna, nosiva za formalna i neformalna druženje, vrlo decentna, ne ističe se previše, a ipak nije ni nevidljiva i što je najvažniji kod nude nijansi, ne „pojede“ usne, nego ih fino naglasi i oblikuje.
1489764030160
Tipična je olovka za šiljenje s čvrstim plastičnim poklopcem, sadrži 1 gram i rok trajanja je 36 mjeseci.
1489764107126
Olovka je mekana, kremasta i lako maziva. Ponaša se poput ruža i može se upotrebljavati  samostalno, no ipak preporučujem upotrebu u kombinaciji s balzamom, jer sama olovka stvara suhoću na usnama. Prilikom nanošenja ne ostavlja grudice i ne puca (što bi se moglo dogoditi kod šiljenja, no nije česta pojava). Može se dosta dobro zašiljiti, ali ne baš u pravi špic, zbog svoje mekoće, ali mi to ne predstavlja nikakav problem, jer je vrlo precizna te se usne mogu iscrtati bez ikakvih problema. Pigmentacija je izvrsna i boja se ravnomjerno nanosi.
1489763127307
Postojanost je nešto lošija strana ove olovke, jer se nakon nekoliko sati počinju stvarati grudice u pregibima usana. Boja neće „skliznuti“ s usana, ali će se definirati te grudice koje će navući dio boje na sebe, što rezultira ne baš lijepim izgledom. Što se tiče otpornosti prema hrani i piću, tu je sasvim u redu. Preživljava neobilne obroke.
Još jedna prednost je mat finiš, koji daje svakodnevno-profinjeni look usnama.

Sve u svemu, ja sam jako zadovoljna ovom olovkom. Pigmentacija je na nivou, no postojanost bi mogla biti bolja. Za svoju cijenu, daje jako puno i svakako bih se željela počastiti još nekom nijansom. Već sam jednu snimila, ali čekam toplije dana da je kupim i profuram.

Ocjena: 4
Cijena: 8.90 kn

Jeste probale neke Essence-ove olovke za usne? Koji su vaši favoriti?

Slobodno ostavite komentar 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Olovka za usne – Malo platiš, puno dobiješ [RECENZIJA]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s