Proljeće na koži – Sprej za tijelo od orhideje i borovnice [RECENZIJA]

Toplije vrijeme nas mami van, u prirodu. Volimo proljeće, jer se tada ne budi samo priroda, budimo se i mi. Preko zime smo nekako tromi, bezvoljni, provodimo sjedilačko-kućni način života, skrivamo se od hladnoće, grijemo toplim čajem i vunenim džemperima.

Već me polako hvata nostalgija za tim danima, a u isto vrijeme sam jedva čekala prve vjesnike proljeća, prve pupoljke i šarenilo boja. Svako godišnje doba ima svoju draž, svako je posebno na svoj način i svako očekujemo se nestrpljenjem i zasićenjem prethodnog.
Budući da je i kalendarski počelo proljeće, predstavljam vam jedan proizvod s kojim se ono naveliko osjeća u zraku. Riječ je o Avon-ovom spreju za tijelo od orhideje i borovnice. Sprej dolazi prozirnoj, plastičnoj boci veličine 100 ml s isto tako plastičnim raspršivačem i čepom. Rok trajanja je 12 mjeseci.
1488643031860.jpgAko govorimo o spreju za tijelo, njegova najvažniji karakteristika je svakako miris, tako da ću kreniti od toga. Sprej pruža trenutni osjećaj (proljetne) svježine. Cvjetno-voćnog je mirisa, što je i logično zbog svoga sastava (orhideja i borovnica) i na prvu je jako intenzivan, osobito ako veću količinu spreja našpricate na malu površinu, no ta intenzivnost se izgubi nakon svega nekoliko minuta. Ostane vam ugodan, nepreintenzivan slatkasti miris na tijelu. Zbog njegovog mirisa, nazvala bih ga jednom vrstom vjesnika proljeća, jer je sličnog mirisa kao livade koje su pune cvijeća, samo je naravno miris puno uočljiviji zbog svog intenziteta. Dakle, miris je pun pogodak, baš ono što sam i očekivala od spreja ovakvog sastava. U trenutku osvježava i pruža osjećaj ugode.
1488642961302No da ne bi bilo sve tako divno, postoji i negativna strana ovog spreja za tijelo, a to je dugotrajnost ili da bolje kažem kratkotrajnost. Kao što sam već napisala, preintenzivam miris nakon nekoliko minuta „popusti“, ugodan miris ostaje na koži još kojih sat-dva te za to vrijeme polako slabi, dok na kraju ne ispari u potpunosti. Prvih pola sata se miris dovoljno osjeti, a ostatak vremena je u tragovima te se morate jako pomučiti kako biste ga osjetili. Dakle, to njegovo kratko zadržavanje na koži smatram velikim nedostatkom, jer ako planirate satima zadržati ovaj miris na tijelu, morat ćete ga „nadograđivati“ svako malo, samim time si stvarate gnjavažu, a i sprej ćete vrlo brzo potrošiti.
Sve u svemu, miris je božanstven, proljetan i slatkast te bih mu dala čistu peticu, jer me se jako dojmio, no morat u obzir uzeti i njegovu gotovo nikakvu dugotrajnost. Ovaj sprej smatram idealnim samo ako želite kratko i trenutno osvježenje, a za duge staze svakako posegnite za nečim drugim.

Ocjena: 3.5 (miris: 5, dugotrajnost: 2)
Cijena: 40 kn (u aktualnom katalogu: 16.90 kn)

Jeste li probale neki Avon-ov sprej za tijelo? Koji su proizvodi, po vama, idealni za proljeće?

Slobodno ostavite komentar 🙂

Advertisements

4 thoughts on “Proljeće na koži – Sprej za tijelo od orhideje i borovnice [RECENZIJA]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s