Kosa poput svile [RECENZIJA]

O njezi kose sam pisala već nekoliko puta, bilo da vam opisujem svoju rutinu njege kose ili spomenem pokoji savjet kad pišem o nekom proizvodu za njegu kose (npr. lakše raščešljavanje). Temu njege kose možda previše forsiram, ali s namjerom da pomognem sebi i vama.

Svatko može staviti ruž, puder, maskaru i odmah se proljepšati u licu, no kosa je ta koja često privuče više pogleda (osobito onda kad je u katastrofalnom stanju) od same šminke. Svjesne smo toga. A da ne govorim kako loša frizura može upropastiti i najsavršen look, a lijepa kosa podići i minimalno šminke do savršenstva. Mislim da se sve slažemo s ovim. Poanta svega je kako zdrava i njegovana kosa puno govori o nama. Koliko god bile uvjerene da vašoj kosi nema spasa, ne predajte bitku tako olako. Tržište je prepuno kvalitetnih “spasitelja” vaša kose, samo morate biti uporni u potrazi. Možda ću ovim člankom nekome proces potrage ubrzati maksimalno, jer vam danas predstavljam, uvjetno govoreći, najbolju kuru za kosu (do sada).
Podsjetnik za one koji se prvi put susreću s kurom, kura je intenzivnija od reneratora i djeluje „agresivnije“ na kosu te daje brže i bolje rezultate. To bi bila svojevrsna definicija napisana mojim riječima.
Schauma 60-Sekundi-Express kura za kosu za blistav sjaja u 24 sata je pobrala sve moje pohvale i zasluženo zasjela na tron, u pomalo nezahvalnoj, kategoriji  najbolje kure, jer sam do sada probala nekoliko kura i bilo je onih koje nisu ispunile svoja obećanja.
1491807321716
Možda vam je zapalo za oko da sam napisala kako je ovo uvjetno rečeno najbolja kura. E pa radi se o slijedećem. Ja sam ovu kuru dobila u beauty swap-u u putnom pakiranju od 20 ml te sam je imala za samo jedno korištenje. Dakle, sve što budem nadalje pisala su zapravo moji prvi dojmovi tj. dojmovi nakon samo jednog korištenja. Ovo je kura koja me očarala na prvu, no zadržavam pravo promjene mišljenja ukoliko bi se nakon nekoliko puta kura drugačije ponašala prema kosi, što je malo za vjerovati.
1491807716925.jpg
Rok trajanja joj je 12 mjeseci od otvaranja. Ovo spominjem čisto za one koji će je kupiti u full size pakiranju, jer se putno potroši odmah po otvaranju.

Krenimo s dojmovima.
Malo pakiranje, u obliku tube, dovoljno je za samo jedno korištenje s tim da sam je imala još kure ne bih se žalila. Količina od 20 ml mi je bila na knap. Inače sam navikla da se kure u putnom pakiranju mogu koristiti 2-3 puta pa me ovo iznenadilo. Kura se otvara kidanjem „čepa“, ali se može ponovno zatvoriti ukoliko čep okrenete na drugu stranu i nataknete ga na izbočeni otvor tube.
1491807659558.jpg
Otvor tube, gdje izlazi kura, je vrlo uzak (svega nekoliko milimetara širok) pa vam kura izlazi u obliku špageta.
1491807842968.jpg
Miris je predivan, nije preintenzivan, a ipak ja dovoljno jak da se zadrži na kosi u maloj mjeri dajući joj svježinu i prirodan miris. Teksutra je u početku kremasta, ali iako postane vodenasta nakon nanošenja na kosu, ipak se teško može njome manipulirati po kosi. Gdje je stavite na kosu, tamo će vam ostati i teško je možete razmazati. No nije ova prva kura koja je takva, tako da sam se navikla na to. Tijekom ispiranja kose, nakon što sam držala kuru jednu minutu, osjetila sam kako mi je kosa jako mekana, a taj osjećaj se nastavio i nakon sušenja kose. I ne samo da je bila mekana, već je bila savršeno svileknasta (predivan osjećaj pod prstima) i raščešljala sam je bez ikakvih problema uz minimalno korištenje regeneratora u spreju. Tako svilenkastu kosu nisam nikad imala i bilo mi je jako teško natjerati samu sebe da si prestanem dirati kosu, jer sam bila prezadovoljna rezultatom. Svježi miris i lako raščešljavanje svilenkaste kose se nastavilo i nekoliko dana nakon pranja.
Prvi dojmovi su očaravajući. Ni traga više nema slamnatoj i suhoj kosi. Čista kosa, meka na dodir i lijepog izgleda je cilj kojemu svim težimo, a ova ga je kura i ostvarila.

Ocjena: 5
Cijena: 5-6 kn (pretpostavljam)

Biste li voljele probati ovu kuru?

Slobodno ostavite komentar 🙂

Advertisements

3 thoughts on “Kosa poput svile [RECENZIJA]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s