Krema za depilaciju – da ili ne? Općenito + [RECENZIJA]

Dolaskom toplijih dana, odjeća postaje oskudnija i potreba za golim nogama je svakim celzijusom sve veća. Preko zime nam dlačice i ne stvaraju neki problem pa se zapustimo po tom pitanju. I sva muška populacija koja se ikad pitala brijemo li noge i preko zime, odgovore je NE (uglavnom), s time da govorim u ime većine žena (čast iznimkama).

Tu i tamo se potkrade neka proslava ili izlazak pa kratka haljinica izlazi iz ormara, a britvica se uzima u ruke. Osim kad se obuku crne najlonke, onda nema te brige. Kako bilo da bilo, više nema skrivanja dugim hlačama i tamnim najlonkama pa je vrijeme da se pozabavimo rješavanjem neželjenim dlačicama.
Vjerujem kako neke od vas nikad nisu isprobale (ili čule) za kreme za depilaciju. Kako vas danas upravo upoznajem sa jednom od njih, koja kod mene ima dugu povijest korištenja, započet ću s općenitim informacijama o samoj kremi, sastavu, namijeni…, a zatim slijedi recenzija Balea kreme za depilaciju i moje iskustvo korištenja iste s mnoštvom fotografije njenog djelovanja na pojedinim dijelovima tijela. Smatram kako će vam one pomoći da dobijete bolju predodžbu kako takve kreme funkcioniraju, na koje dlačice djeluju i za koje dijelove tijelu su pogodne. No o tome više u drugom dijelu članka.

Općenito o kremama za depilaciju
U
klanjanje dlačica kremom za depilaciju je vrlo nježna i učinkovita metoda depilacije. Nakon depilacije kremom dlačice počinju ponovo rasti nakon sedam do deset dana (u teoriji).

Kako se koriste
Primjena je i više nego jednostavna. Krema se nanosi na željenu površinu tijela, ostaviti nekoliko minuta da djeluje, te potom ispere ili se špatulom skine s nogu zajedno s dlačicama koje su se odvojile od korijena.

Pozitivne strane
Najbrža je metode uklanjanja dlačica (uz britvicu i pjenu za brijanje), čiji rast donekle usporava. Prednost je i njezina praktičnost, brzina trajanja procesa (nekoliko minuta) te je puno neopasnija od britvica.

Negativne strane
Dlake se uklanjaju samo površinski, a najveća mana su kemijski sastojci čiju agresivnost može dovesti do alergijskih reakcija, osobito suhe kože. Stoga je prije uporabe potrebno isprobati kremu na manjem dijelu kože, kako bi se izbjegle neželjene negativne posljedice. Ukoliko se nakon 24 sata ne pojavi reakcija, mogu se dalje nesmetano koristiti.

Nadam se kako sam vam uspjela bolje približiti što su to kreme za depilacju te kako dijeluju. A sad slijedi prikaz jedne od njih na djelu.

RECENZIJA I MOJI DOJMOVI
Vjerojatno će neke od vas agresivne “kemikalije” odbiti od ovakvih proizvoda i to je u redu, jer ni ja ne znam što se točno krije iz toga da one “sprže dlake”. Ukoliko ne želite eksperimentirati, to je sasvim razumljivo i opravdano, ali iz vlastitog iskustva govorim kako dosad nisam doživjela nikakvu, po zdravlje opasnu, posljedicu. Nikakvo crvenilo, pečenje, alergijske reakcije… baš ništa. Što naravno ne znači da se vama to neće dogoditi. Zato se i preporučuje testiranje kreme na manjom dijelu kože, što se nikako ne bi smjelo preskočiti.

Krema za depilaciju, kojoj sam vjerna već pune 3 godine, je Balea krema za depilaciju s uljem marelice i badema za osjetljivu kožu (125 ml). Ovo je ujedno i jedina krema ove namjene koju sam ikad isprobala, tako da je ne mogu usporediti s drugima, a budući da sam ovom prilično zadovoljna ni ne tražim joj zamjenu.

1494784954990
Roskasta, kartonska kutija sadržava kremu za depilaciju u tubi te špatulu za uklanjanje kreme i odvojenih dlačica. Na fotografiji s kutije prikazano je vrlo jednostavno korištenje špatule. Nema tu neke mudrosti. Povlači se špatula prema gore (suprotno od smjera rasta dlačica) i kupi kremu s dlačicama.

Iako ću ja sad opisati svoj način korištenja kreme, za one koji žele znati točan (od strane proizvođača dani) postupak te ostale informacije, neka pročitaju tekst sa slike ispod.
1494785173058
Što se mog načina korištenja kreme tiče, nanosim je u debelom sloju (vidjet ćete na slikama ispod što pod “debelim” slojem podrazumijevam) koristeći špatulu (suprotnu stranu od one koja služi za skidanje kreme).
Razmažem kremu po čitavim nogama (gornjem i donjem dijelu nogu) te pazusima. To su jedini dijelovi tijela na kojoj je koristim. Hrabri je mogu isprobati i za bikini zonu te nadusnicu, ali je ovdje povlačim granicu. Kremu držim na koži maksimalno 10 minuta i svakako treba izbjegavati duže držanje, jer neće efekt otpadanja biti ništa bolji, a vi ćete zaraditi svrbež, peckanje i crvenilo.
I da, još jedna stavka koja bi vas mogla odbiti od ove kreme, a koliko sam čitala po internetu i od svih drugih, je užasno smrdljivi miris tj. smrad. Mene asocira na đubre/kanalizaciju i nije nimalo nosu ugodan, ali nije ni da ćete pasti u nesvjest od nekoliko minuta izloženosti tom smradu. Što sve mi žene trpimo za ljepotu… ovo je piece of cake, ali je važno da znate tu informaciju kako se ne biste neugodno iznenadile i pomislile kako s kremom nešto nije u redu. Takva je.
Nakon skoro 10 minuta slijedi skidanje kreme špatulom. Kako se skida krema tako s njom odlaze i otpadnute dlake. Kremu nećete moći u potpunosti skinuti s kože, a naročito na mjestima gdje ste je nanijeli u tankom sloju. Što je sloj tanji, to su manje šanse da će vam na tom području dlake otpasti. Naravno da nema smisla nanijeti sloj 2 prsta debel (karikiram malo), ali mora biti takav da se koža ispod njega ne vidi. Meni je jedno pakiranje ove kreme dovoljno za jedno korištenje, a pod tim ubrajam obje noge (gornji i donji dio) te pazusi. To je recimo optimalna površina kože za tu količinu (125 ml).
Nakon skidanja kreme potrebno je dobro oprati dijelove tijele na kojima je korištena po mogućnosti i više puta, jer smrad “uđe” u pore kože i onda isto smrdi.

Krema na djelu
Dakle, iako je ova krema po brzini trajanja proces ekvivalentna brijanju britvicom (svega 10-ak minuta je potrebno), znatno je neopasnija, ali se postižu isti rezultati. Dlačice se ne uklanjaju iz korijena, nego samo površinski sloj otpadne. Štoviše, kod kratkih (malih) dlačica daje lošije rezultate nego britvica. Primjer su pazusi, kod kojih polovično obavi posao, a to nikako nije zadovoljavajuće.

149425648907614942566120931494256668943
Također, ako imate na nogama dlačice takve veličine, ni ne trudite se depilirati ovom kremom.
Za veće (duže) i tanje dlake (poput mojih na bedrima), rezultat je savršen. Potpuno glatka koža, bez ijedne dlačice ostavljene iza sobom.
14942568246431494256898312
1495793724783.jpg
Crvenilo je zbog struganja špatulom i nestaje nakon 10-15 minuta.

Iako krema ne uklanja dlake iz korijena, ali odlaže njihov ponovni rast za nekoliko dana. Što se donjeg dijela nogu tiče (prvo morate imate nešto veće dlake kako bi krema uopće funkcionirala i uklonila ih sve), nakon tjedan dana su dlake bile veličine kao što su nakon dva dana brijanja britvicom te nisu toliko čvrste i krute. Samo što je sad problem što se krema na njih ne može opet primijeniti dok ne izrastu na optimalnu veličinu, a budući da sporije rastu, to bi moglo potrajati, a i ovako male dlačice nisu prihvatljive za pokazivanje gloih nogu.

1495639824838
Što se bedara i većih dlaka tiče, nakon tjedan dana su dlake tek počele rasti i na slici ih je gotovo nemoguće uočiti, a i uživo, ali se pod prstima osjeti da su na izlasku. 1495635054260

I na kraju da sumiram, kratke i čvrste dlake će krema samo djelmično odstraniti, djeluje poput britvice i nije nešto naročito efikasna, ali za duge i tanke je kao stvorena i odlaže njihovo ponovno izrastanje. Za moja glatka bedra je ona uvijek zaslužna i namijeravam je koristiti i dalje, na tom području. Za pazuhe je nema smisla upotrebljavati, ako ni za dlake na nogama koje su mlađe od tjedan-dva.

Budući da ova krema ima puno pozitivnih i negativnih strana, na vama je da odlučite hoćete li joj dati šansu. Svatko od nas je individua i vjerujem kako će kod svakog krema imati drugačiji učinak, ali neke zaključke koje sam ja donijela o tipu i veličini dlaka te pogodnim dijelovima tijela, smatram univerzalnim.

Ako se odlučite isprobati ovu kremu, svakako mi javite vaše dojmove.

Ocjena: 3.5
Cijena:  13.90 kn

Jeste li upoznate s kremama za depilaciju ili je ovo vaš prvi susret s njima? Kakav je vaš trenutni dojam nakon pročitanih svih pozitivnih i negativnih strana?

Slobodno ostavite komentar 🙂

Advertisements

11 thoughts on “Krema za depilaciju – da ili ne? Općenito + [RECENZIJA]

  1. Odlican post ♡, do sad se nisam usudila da probam jer imam osetljivu i suvu kozu ali sad cu definitivno kupiti ovu Baleinu sto i ti koristis

    Liked by 1 person

  2. Isprobala sam ih nekoliko na pocetku svog depilacijskog staza i na svaku mi je koza burno reagirala, a sve dlacice ostale tako da sam odustala od njihovog koristenja.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s