Skupe vs jeftine jednokratne britvice + savjeti

Otkako su se pojavile prve sunčeve zrake, gole noge su izišle na svjetlo dana. Već sam vam pisala o depilaciji pomoću kreme za depilaciju (kliknite OVDJE) i trakama za depilaciju (kliknite OVDJE), ali vjerujem kako su većini vas, kao i meni, jednokratne britvice prve za kojima posežemo kad se brijemo i samim time ih najčešće koristimo.

Ne možemo pobjeći od činjenice kako je to najlakši i najbrži način brijanja, ali je ujedno i najopasniji. Nerijetko se susrećemo s porezotinama, a krvave noge s ranama i krastama nisu nimalo privlačne. Nikome. Kako bi se izbjegli takvi incidenti, važno je odabrati kvalitetne britvice i opasnost smanjiti na minimum ili čak izbjeći. Jasno je da je tijekom ljeta svima preko glave svakodnevnog brijanja pazuha i nogu i želimo to čim prije riješiti, a tko brza, taj i griješi. Iako se naša koža regenerira, nije nam u cilju oguliti je, doslovno, do kraja, a lošim britvicama i brzinskim brijanjem upravo to radimo, naročito ako ne koristimo pjenu ili gel za brijanje. Brijanje na suho je veliko NE!
Također, jednokratne britvice se samo zovu jednokratnim, jer su u stvarnosti višekratne. Nećemo se lagati, tako stvari stoje. Stoga ovu temu smatram jako korisnom, jer ne tražimo samo britvice za taj jedan put kad se želim obrijati pa da možemo uzeti bilo koje, nego i za 10 idućih puteva. Potpuno je besmisleno baciti britvicu nakon jednog brijanja pazuha, jer je ona i dalje vrlo funkcionalna i može se iskoristiti još nekoliko puta.
I sama, već godinama, koristim jednokratne britvice tijekom bilo kojeg godišnjeg doba. Isprobala sam razne marke, razne vrste, s jednom, dvije, tri oštrice, s ovom zaštitom, s onom zaštitom i ako sumiram svo svoje iskustvo muške britvice uvijek imaju prednost nad ženskim! Zašto? Možda ste čule za to, a možda i ne, ali i sama logika nalaže kako se muške britce koriste za lice, dakle za nježniju i osjetljiviju kožu te se moraju lako prilagođavati obliku lica, dok na primjer kod brijanja nogu nisu potrebni takvi rigorozni uvjeti te se samim time baš i ne ispunjavaju. Ako ste ikad „ukrale“ britvicu svom dečku, mužu, prijatelju, mogle ste se uvjeriti u ovo što govorim.

A ako baš želite koristiti ženske britvice, birajte pažljivo, zbog gore navedenih razlogu. U tu svrhu, odlučila sam usporediti dvije britvice, jednu skupu i jednu jeftinu jednokratnu britvicu istih kvalifikacija, kako bi usporedba bila čim vjerodostojnija. Riječ je o Gillette Blue II i Balea jednokratnim britvicama s lubrikantnom trakom.
1500048530590
Dakle, obje britvice imaju dvije oštrice i lubrikantnu traku, a Baleine su još i s aloe verom i vitaminom E.
Prvo ću kreniti s usporedbom cijene, a onda se bacam na analizu ostalih karakteristika (čvrstoću, fleksibilnost, kvalitetu oštica, zaštitu…).

• Cijena
Za pakiranje Gillette britvica (sa slike) od 7 komada (5+2) izdvojit ćete oko 23 kn, što je približno 3.30 kn po komadu. Baleine britivce su naravno jeftinije i za pakiranje od 5 komada ćete izdvojiti 7.90 kn, što je 1.58 kn po komadu. Brojke ukazuju kako je razlika u cijeni i više nego dvostruka.

• Čvrstoća i fleksibilnost
Pod čvrstoćom mislim na kvalitetu drške, a fleksibilnost se odnosi na glavu britvice. Obje drške su čvrste i plastične, a Baleina je i polovično prevučena gumom (plavo na slici), vjerojatno radi lakšeg rukovanja, kako dlan ne bi klizio s vlažne plastike.
1499892828747.jpg
Što se glave brivica tiče, Baleina je fleksibilnija od Gillette-ove, jer ima malu mogućnost pomicanja te se samim time bolje prilagođava obliku tijela.
1499892946424.jpg
1499892891991.jpg

• Kvaliteta oštrice i zaštita
Ako ste do sada stekle dojam kako su Baline bolje, ovo što slijedi će vam promijeniti mišljenje. Dakle, dvije najvažnije karakteristike kod britvica su kvalitetne oštice i osigurana makimalna zaštita.
1499892556272.jpg
Kod Baleine su obje karakteristike neispunjene. Ako već jednokratne brivice koristimo više puta, onda nam je svakako u cilju da što duže ostanu ko nove i imaju jednaku “snagu rezanja”. Baleine oštrice su preoštre, dakle posjekotima će biti koliko god pazile, zaštita je nikakva i iritacija kože je zagarantirana. Totalni fail. I još povrh svega piše kako su idealne za bikini područje pa si mislim jel to mene netko zafrkava ili što. Nije mi to jasno, jer je mene strah njima i pazuhe obrijati, a kamoli nešto drugo. Za noge su oke, ako se baš baš jako pazi, ali će biti porezotina makar nekoliko. I da, mogu se koristiti više puta, ali svaki idući put su sve lošije i lošije. Idu iz krajnosti u krajnost. Od toga da su prvi put preoštre do toga da treći put ostave napola dovršen posao.
S druge strane, Gillette britvice su potpuna suprotnost Baleinim. Oštrice su odlične, ne preoštre niti pretupe. Zaštita je jako dobra i ako se pažljivo barata njima, noge mogu biti idealno glatke bez neželjenih nuspojava. Nefleksibilana glava nije nikakv problem, jer su oštrice toliko nježne (koliko mogu biti) da dopiru do svakog kutka kože. Mogu se koristiti začuđujuće dosta puta, jer oštrica dugo vremena ne gubi na oštrini.

 Zaključak
Htjela bih naglasiti kako sam ja u ovom članku uspoređivala samo ove dvije vrste jednokratnih britvica i pod ovim mojim zapažanjima ne obuhvaćam sve jeftine/skupe britvice, ali poanta čitavog članka je ta da treba uložiti novac u dobre britvice, bile one skupe ili jeftine. Dobre britvice i popratni sadržaj (gel/pjena, losion, krema…) mogu biti spas za vas i vašu kožu, jer kad je koža iziritirana i porezana to ne samo da je ružno za vidjeti, nego je i bolno, a nitko ne voli da ga boli. Pa ne nanosimo same sebi bol, nego pametno uložimo novac. Ukoliko ste u potrazi za novim britvicama, iz lanka je vidljivo koje su moj favorit i toplo vam ih preporučam.

Kako bismo pomogle jedne drugima, pišite ovdje u komentare koje jednokratne britvice koristite i preporučujete drugima.

Slobodno ostavite komentar 🙂

Advertisements

14 thoughts on “Skupe vs jeftine jednokratne britvice + savjeti

 1. Probala sam dosta britvica.
  Al vratila sam se na one malo bolje i skuplje.npr. 2 kom 75 kn i sl.
  Njim imam dosta dugo. Al stvarno.
  Koristim zenske britvice.
  I gel ili pjenu za brijanje.

  Liked by 1 person

 2. uvijek samo skuplje britvice jer sam se opekla na jeftinjavu…Najviše koristim one sa zamjenjivom glavom (gillete)…ja i suprug dijelimo, drška nam je zajednička samo promjenimo glavu britvice. Meni su to najjj…Dobro je uložiti u njih jer dugo traju…Stalno se brijem a projenim samo 2 glave tokom ljeta…Odlično

  Liked by 1 person

 3. Super post. Odlična ti je ideja o takvoj usporedbi. Iako se brijem vise od pola zivota haha nisam bas tako stara nikada nisam kupila britvice skuplje od recimo 4-5 kn po komadu. Nikada ne bih dala recimo 80 kn za one Gillete Venus kad i ove jeftinije obave sasvim ok posao. Mozda grijesim. Naravno, medu jeftinima sam isprobala svakakve i stvarno su za par kn razlike drasticne razlike. Willkinson su mi koma. Ove Baleine sam kupovala, ali stvarno su preostre i imala bih puno sitnih oziljaka po nogama. Sada vec 2 godine kupujem muske britvice u Eurospinu. Za cca 1 euro 10 kom. Najbolje ikada. Koristimo ih suprug i ja. Kad idem kupim 5 pakiranja pa smo mirni neko vrijeme. Ako budes u prilici svakako probaj.

  Liked by 1 person

  1. Hvala 😀
   I meni je šteta uzimati skupe britvice, jer se mogu naći i znatno jeftinije koje obave isti posao. I da, također sam i ja shvatila kako par kuna čini ogromnu razliku.
   Ove Baleine, koje sam koristila, su nevjerojatno oštre i katastrofalne za kožu, tako da druge Baleine neću ni isprobavati.
   Hvala na preporuci :* imat ću ih na umu 😀

   Like

 4. Kupila sam ove Baleine jer sam u zurbi zaboravila ponijeti svoju Gillette (musku) britvicu. zaletila sam se kao kuha bez glave u Dm i doslovno zgrabila prve na polici, biduci da sam bila kuma u svatovima, koja olje od previse obaveza zaboravila da nosi haljinu iznad koljena i da bi bilo u redu rijesiti se Jettija na nogama.
  i tako pocinje tuzna prica, brijala sam se cca 30 min , i noge su mi bile kao da sam upravo dosla s bojista u 2. svj. ratu.
  ogromna katastrofa, nikad vise.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s