Zaštita ruku od hladnoće uz Mastiana balzam [RECENZIJA]

Napokon stiže nova recenzija. Već ih nekoliko tjedana nije bilo i vrijeme je da to popravim. Kako me uhvatio božićni duh, napisala sam vam par postova te tematike, jer sam za njih imala inspiracije. Idućih tjedana, točnije do Božića, ćete više viđati božićne postove,obuzeo ovaj post u vidu pozadine na slikama.

Danas vam predstavljam i recenziram balzam za ruke za koji velika većina, a možda čak i svi,  nikad nisu čuli. Zanima vas? Ostanite uz post i saznajte sve što vas zanima (i ne zanima ;)) o njemu.
Pyrus kozmetiku sam imala čast, moglo bi se tako reći, isprobati još prije nekoliko mjeseci.  Iako je Pyrus kozmetika naš, hrvatki brendu, jako je nepoznata kod nas i meni je pripala čast i odgovornost bliže je dočarati vama. O nekoliko Pyrus proizvoda sam vam već tipkala recenzije i dojmove pa ih svakako škicnite, ako vas zanimaju.

Prije više od mjesec dana sam dobila novu turu proizvoda za isprobavanje i donošenje dojmova. Dala sam si vremena i truda, posvetila sam se svakom proizvodu posebno i vrijeme je da dojmove podijelim s vama.

Mastiana zaštitni balzam za ruke s ureom (5%) i propolisom* (bez parabena) je tema današnjeg posta.
1512893250852
1512893629345
Većina nas koristi kreme za ruke samo kad je to prijeko potrebno, kad ruke već dostignu bolnu, krvavu i ljušteću fazu. Nemar prema vlastitom tijelu, uvijek dođe na naplatu. Iako sam ja odavno odustala od ove politike, jer nije humano koliko moje ruke mogu boljeti, razumijem sve vas, kojima je njega ruku zadnja na popisu. Ljudi (čitaj: žene, jer muškarci ni ne znaju što je to krema za ruke) ni ne obraćaju pažnju na ruke, dok se, na primjer, redovito tuširaju, koriste losione, maske i kreme za lice…

Zašto ne koristimo kreme za ruke?
1. Mislimo kako je nepotrebno njegovati ruke ili uopće ni ne razmišljamo o tome.
2. Zaboravimo na kreme, jer ih koristimo samo zimi.
3. Nemamo vremena za nanošenje kreme na ruke i čekanje da se upije.
4. Ne volimo osjećaj masnih, skliskih ruku.
Ovo su samo neki od razloga zašto se ne brinemo o rukama previše.

Kao što sam već napisala, zadnjih nekoliko godina obavezno redovito njegujem svoje ruke, ali samo zimi (Kako čudno.). I prije dobivanja zaštitnog balzama sam već počela koristiti kremu, jer su već tad (prošli mjesec) temperature dosta varirale pa je nekoliko uzastopnih hladnijih dana bilo okidač za početak korištenja. Čim sam dobila zaštitini balzma, prebacila sam se na njega. Ne baš u potpunosti, jer u ruksaku imam jednu travel size kremicu, koju koristim kad nisam doma, ali sam 80-ak % vremena koristila Mastianin balzam.

Sam naziv balzama sadržava njegov sastav, urea (5%) i propolis, uz ostatak koji čine: ekstrakt gaveza, ulje masline i avokada, shea maslac i eterično ulje naranče. Meni se jako sviđa sastav. Sastojci, koje volim vidjeti u mnogim proizvodima.

1512893424818

Pyrus kaže:
Dubinski vlaži i regenerira kožu. Urea zadržava vlagu i djeluje blago keratolični, što ublažava suhoću i smanjuje hrapavost kože. Brzo se upija.
15128937182041512893754123

Moji dojmovi:
Počevši od boje i mirisa, preko teksture i primjene, saznat ćete sve. Balzam je svijetlo smećkaste boje i intenzivnog mirisa nekog bilja, moža propolisa, ali u tragovima.
1512893800210
Miris je baš biljni i drugačiji od mirisa većine drugih krema za ruke koje sam probala. Meni miris odgovara, baš zato što je drugačiji. Intenzivan, a blagog mirisa. Konfuzno zvuči, ali ga ja tako doživljavam. Tekstura je relativno čvrsta, a vlažna i na krajevima tekuća. Jesam vas još više zbunila? Ovo je moj realističan prikaz dojmova. Shvatili biste što govorim da imate ovaj balzam. Vrlo jednostavno se razmazuje, upravo zbog te svoje tekuće karakteristike i upija u roku nekoliko minuta. Iako se brzo upije, na rukama još satima imate osjećaj balzama na rukama. Ruke su glatke i mirišljave, čak i nakon nekoliko pranja ruku. Balzam se toliko duboko upije, da sve popratne pojave traju još satima, bez imalo pretjerivanja. Balzam vlaži kožu i smanjuje hrapavost i  ljuštenje kože, ukoliko se redovito koristi. Vrlo je dobar u tu svrhu i to potvrđujem iz osobnog iskustva. Pomaže li regeneraciji kože kad je ona već ispucala, to ne bih znala, jer ga nisam koristila kad su mi ruke ispucale, jer vam kontinuiranim korištanjem on to ni ne dopušta.

Zamjerke, koje bi neki mogli pronaći su miris (jer o ukusima se ne raspravlja) i intenzivnost mirisa i lažni osjećaj balzama na rukama i kad se on upije. Moj osobni minus je cijena od 52 kn. Kvaliteta proizvoda je neupitna i naravno da je cijena primjerena tome, ali puno za je to za one, koji ne pridaju puno pažnje njezi ruku i teško je da će se odlučiti odvojiti toliko novaca za nešto što im je, ajmo reći, nebitno.

Treba se više posvetiti njezi ruku, jer ruke odaju godine, a nitko ne želi da ga postaraju.

Ocjena: 4.5
Cijena: 52 kn

Njegujete li vi svoje ruke redovito ili samo zimi? Što koristite za njegu?

Za sve dodatne informacije oko ovog ili nekog drugog Prus proizvoda kontaktirajte Pyrus zastupnik-a.

*PR

Slobodno ostavite komentar. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s